Dalkilde Avis
TUSIND TAK
Til Anne, Bo, Mia og Martin for den suppriseparty i havde stablet på benene og tak for gaverne.
Juli 2015

"One day we will be living on this boat"
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
Juli startede med en stor føjtetur der bl.a. bragte os til Østerstrand i Fredericia med udsigt over det der kaldes "Tragten" som er indsejlingen til Lillebælt og til Vejle Fjord, hvor vi nød et glas kold hvidvin - se meget mere af vores dejlige tur på Flickr.
Der er nu 903 billeder i højopløsning
DALKILDEGAARD ER TIL SALG
Skulle du kende nogen der står og mangler en dejlig gård med 255 m2 beboelse med stort poolområde, 8 tdr. land, halvdelen gammel skov,  så er du velkommen til at kontakte os.
Læs mere her.
Ja stuerene bliver i aldrig
SIDSTE DAG BOEDE VI I TRAVEMÜNDE

På billedet til venstre er det tronsalen i Schwerin. Den del af slottet der var åben var ren Torneroseslot og utroligt flot. På det lille billede er det udsigten fra vores suite på Speicher i Schwerin. Kanongodt hotel.
2 juli 2015 - Ny stor føjtetur der fik navnet "Rundt om Ringkøbing Fjord"
NYT BILLEDE I HALLÈN
 Vi havde en fantastisk nytårsaften på Hjerting Badehotel
SMÅ KLIP FRA ET LIV
Jeg tilfører jævnligt nye, så der nu er oppe på 508
Annie-Mari og Kajs hjemmeside hvor vil fortælle lidt om hvad vi har gang i og vores om vores rejser
Så kommer problemet ..hvad skal man give hende i fødselsdagsgav
nu da hun har solgt min bil og jeg ikke er ret go til at strikke ^^
..jeg kan jo nok ikke slippe afsted med at gøre som om jeg har glemt det...
Skamrose hendes røv?...ahhh den har jeg brugt for mange gange....

Turen gik gennem flere byer bl.a Filskov og videre til Bork Havn, Bork Vikingeby og så ud på de fantastisk Tipperne, det kæmpe fredede område der strækker sig langt op i fjorden. Turen fortsatte til Nymindegab og op langs vesterhavet med kurs mod Hvide Sande, hvor vi spiste sen frokost.
Derefter videre op af Holmsland Klit, Lyngvig Fyr, Søndervig Strand. Herfra gik turen til Ringkøbing. Herfra gik det langs østsiden af Ringkøbing Fjord til Velling, Stauning og ned til Skjern.
Turen gik hjemad med besøg i Borris, Sønder Felding og Brande. Vi besøgte flere byer under vejs bl.a Thyregod, Vestermølle ved Rørbæk Sø og Nørre Snede.
De enkelte steder vil løbende blive lagt på Flickr, det blev til 375 billeder.
Mini-Føjtetur fredag d. 3 juli 2015
En lille hurtig arrangeret føjtetur gik forbi Rask Mølle, Uldum- der var ved at gøre klar til festival. Vi var i kirken hvor graveren hun snakkede og snakkede :)..videre til byens Mølle der også er museum og her lå Egtvedpigens søster - kaldet Uldumpigen.
Videre til Ølholm og Tørring og derfra  til skønne Hammer Mølle som man iøvrigt kan købe for en bagatel af 6, 8 mill.
Over på Hærvejen hvor vi først så Margrethe-Diget og derfra ind i Tinnet Krat en enorm troldeskov af selvsåede egetræer og så videre ned/op til Gudenåen og Skjern Å`s  udspring (ligger på toppen af den jydske højderyg)- et utroligt smukt sted og på engen ved siden af kunne man se resterne af  et Vandland som hed Tinnet Badebassin. som en visionær bonde på gården på toppen af bakken byggede i 1930 og som var en enorm succes indtil et par ulykker i 1947 lukkede stedet.
Ned af Hærvejen til Østre Nykirke, der knejser på den 127 meter høje bakke og med et tårn der har været 12 meter højere end idag, var denne kirke helt herinde på den jydske højderyg sømærke for sejlende ude i Vesterhavet.
Vi mangler at lægge en masse på FLICKR men det er jo med at udnytte det gode føjtevejr. :)
BREAKING NEWS

BLÅ BLINK og mange brandbiler


Jeg var ved at slå græs og hver gang jeg kørte forbi ventilgruppen til naturgasledningen så lugtede det voldsomt af gas...det har vi aldrig oplevet  i de 30 år vi har boet her.
DONG, som jeg havde et visitkort fra med et "ring til os hvis der er noget" duede ikke mere da de var flyttet fra Vejen til Skærbæk. Jeg rinegede så til 114 for at få nummeret men det måtte de ikke oplyse uden at jeg ringede til 112....jeg sagde det ville jeg ikke for så møder de op med blå blink og masser af biler.
Efter lidt tid kiggede jeg på konen der havde været oppe og snuse...og nu sagde hun at hun fik det dårligt..........så ringede jeg 112 men pointerede at vi ikke ville have det store set-up...... MEN det fik vi med masser af blå blink og biler og den hale af "ulykke-fotografer" der følger i hælene på dem.

DONG har nu sendt folk herop og så må vi se hvad de finder ud af...men vi er meget træt at alle de biler der har ødelagt vores græs...men som den flinke indsatsleder sagde: "Idag kan man ikke ringe og sige: Send lige Peter og kig på det her--alt skal over EDB"

Så nu kom Dong og en masse folk........ nærmere følger.

Nu kom de: Der er en utæthed i en ventil de nu er ved at efterspænde.

TAK FOR KAFFE !!!

Da Dong var færdig med at reparerer ventilstationen kom der en mand ned og rapporterede. Jeg sagde at jeg have ringet til et nummer på det visitkort jeg havde fået fra Dong men fik fat i en telefonsvarer der sagde: "Det er sengeafsnittet".

Han ville gerne se kortet og jeg hentede det.

"Nååe sagde han, ham der er død"

Jamen han var da ikke så gammel sagde jeg.

"Han var da 61"
sagde manden .....

og vi så på hinanden og sagde med en mund: Tak for kaffe!
STORT TILLYKKE TIL METTE
MED FØDSELSDAGEN

...og tillykke med hus
...og vi håber at alt går som det skal med Frida`s kommende lillebror/søster


...og uha da da hvor bliver mormor Elsebeth beskæftiget...så mangler der kun 4 mere Mette :)
Vi er på en del små føjteture og selv om vejret kunne være bedre så er naturen jo stadig pragtfuld - her Gudenåen ved Klostermøllen
Vrads Station. Veteranjernbanen Bryrup-Vrads er sidste rest af Vestbanerne
Bryrup Langsø
Føjtetur 15-07.15
Denne gang havde vi sol og blå himmel hele dagen. Vi startede med en tur ned gennem Grejsdalen, så de eneste klipper i landet der ikke er på Bornholm og idyl og idyl og så også en af mest smukke kirkegårde vi har set og vi har set mange. Den lå omkring den nye Grejs Kirke.
Vi kørte gennem Smørhullet ud til Hopballe Mølle som var med i : Huse der aldrig kommer til salg i TV2, videre til Skovdal Sø med vikingeskib og Gødding Mølle og så ned i Randbøl Dal hvor dansk industri`s vugge stod et utroligt smukt område og i kanten af det fandt vi Bindeballe Købmandsgård og Bindeballe Station.
Derfra gik turen til Egtved hvor vi var oppe og se Egtvedpigens grav og gravhøj.
Næste stop var "Porten til Randbøl Hede" og så ned til Vorbasse Krigshavn, hvor der desværre var Marked.
Undervejs og på vejen tilbage besøgte vi naturligvis en række små byer. Vi kan varmt anbefale en ned gennem dalen vest for den gamle hovedvej 10 mellem Kolding og Vejle, her finder man byerne Graven og Ågård, meget smukt sted.
Turen sluttede ved Vejle Vindmølle og med den berømte tur ned af Bjergvejen fra møllen, hvor cykling er forbudt.
17 Juni 2015-----en lille føjtetur på godt 3 timer
Selvfølgelig nogle flotte gamle kirker, Herchendgave Gods, Meget flotte Astrup Præstegård og kirke et gammelt færgested og Skanderborg Slotskirke og m.m. se på Flickr.
Vitved-Fregerslev hvor der har været færgefart i næsten 1000 år- Vitved nede til venstre i billedet
Skanderborg Slotskirke er meget smuk
18 juni 2015
Føjtetur som bragte os gennem Skanderborg, ned gennem den smukke Jeksendal med 3 vandmøller og så op til Hørning.
Vi boede jo 13 år i Hørning og købte et nybygget hus på 110 m2 og efter nogle år lavede vi pool og så byggede vi til i et selv/medbyggerprojekt så huset blev 300 m2, det var vi for første gang i 30 år oppe og se på igen....huset kan i se herunder.
Viedere til skoven syd for Hørning hvor vi fik taget vores bryllupsfoto, den var der endnu men knap så romantisk som dengang.
Derefter til Stilling der jo ligger flot ved søen og færdig der kørte vi ned gennem Pilbrodalen som kan være svær at finde men som er meget smuk. Videre sydpå over Torrild og andre smukke steder og så ned til Fillerup hvor Annie-Mari`s bedstemor trådte sine barnesko og så sluttede turen nede på Gylling Næs med Dybvad herregård og Gylling der har så meget at byde på.
ROAR er død. Jeg har kendt ham siden 1979 hvor han startede som fotograf igen og han og konen var med til vores bryllup, hvor han var manden bag kameraet på alle de flotte bryllupsbilleder vi har.
R.I.P ..Roar, du var altid dig selv.

Roar står til venstre. I 1980 vandt de det danske Melodi Grand Prix med sangen "Tænker altid på dig" men de vil nok mest blive husket for ørehængere som "Vimmersvej" og "I en lille båd der gynger"
STREET-ART OG GENBRUGSTRUSSER
Vi var inde i byen og brugte lidt af tiden på at finde Street-Art. Horsens har her i Juli besøg af en række kendte europæiske kunstnere der har specialiseret sig at lave Stree-Art. Vi fandt nr. 2 idag som var på en gavl på Åboulevarden
Derefter var vi en tur ude i det nye gigantiske GENBRUGSLAND. Utroligt hvad man kan finde derude og så er det i modsætning til de fleste andre steder præsenteret flot.
Var det noget med et pa genbrugstrusser?