Dalkilde Avis
TUSIND TAK
Til Anne, Bo, Mia og Martin for den suppriseparty i havde stablet på benene og tak for gaverne.
Juni 2015

"One day we will be living on this boat"
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
Nikolai - 89 år
Han var tidligere ejer af
Vibæk Vand-og Vindmølle
Der er nu 903 billeder i højopløsning
Nej, det er ikke en japansk have i en eller anden botanisk have, det er gadekærret i Broager og klikker du ind og kigger vil du se at fiskehejren står helt stille og venter på frokosten midt i byen
DALKILDEGAARD ER TIL SALG
Skulle du kende nogen der står og mangler en dejlig gård med 255 m2 beboelse med stort poolområde, 8 tdr. land, halvdelen gammel skov,  så er du velkommen til at kontakte os.
Læs mere her.
Ja stuerene bliver i aldrig
På førstedagen af vores tur var vi som mange andre forbi Dybbøl men kørte så ud på Broager Land - Brauer lan - på lokalt sprog. Jeg havde som dreng været på tur med skolen og havde taget et billede af kirken. Det fik vi også men meget mere end det.

Broager by tog os med storm, fantastisk hyggelig og charmerende by og turen gik videre til Teglværksmuseum, langs små veje helt ude i vandkanten indtil vi var tilbage igen ved Emmelevbund og satte kursen mod Sønderborg.

Se Broager her og klik selv videre til de andre steder derude på Flickr.
På 2.dagen af vores Als-Fyn tur, startede vi på sydals med at køre ned til Vibæk Vand-og Vindmølle der ligger helt utroligt smukt, langt fra alfavej.
Der var lukket da vi kom derned men vi gik rundt og tog billeder.
Vi satte os ind i bilen og skulle til at køre, da der dukkede en gammel gubbe op nede bagfra laden. Han kom sindigt over til bilen og jeg spurgte ud af vinduet om vi godt måtte være her.
Jow da, nu er i her jo.
Meget flot mølle sagde jeg, er det din?
Det har det været, sagde han men jeg solgte til en prins (?)

Der var jo ikke til at være for turister, fortsatte han, og man må jo ikke skyde dem.
Et kort øjeblik var vi glade for at vi sad med motoren igang.

Er i kjøvenhavnere? sagde han så
Nej vi er jyder, sagde jeg
Nååe,vil i med ind og se det?
JO, det ville vi da gerne.
Må jeg tage et billede af dig, spurgte jeg.

Ja, nu ståe æ hæ jo.  oversat: Ja, nu står jeg her jo.

Og så fulgte en spændende time med den 89 årige Nikolai, der boede på plejehjemmet i Tandslet men stort set hver dag startede sin elscooter og kørte ned til "sin" mølle.

Se billeder fra vibæk vand-og vindmøller her.


SIDSTE DAG BOEDE VI I TRAVEMÜNDE

På billedet til venstre er det tronsalen i Schwerin. Den del af slottet der var åben var ren Torneroseslot og utroligt flot. På det lille billede er det udsigten fra vores suite på Speicher i Schwerin. Kanongodt hotel.
NYT BILLEDE I HALLÈN
 Vi havde en fantastisk nytårsaften på Hjerting Badehotel
SMÅ KLIP FRA ET LIV
Jeg tilfører jævnligt nye, så der nu er oppe på 508
Annie-Mari og Kajs hjemmeside hvor vil fortælle lidt om hvad vi har gang i og vores om vores rejser
FLICKR er blevet vores primære platform og det er der flere grunde til.
At lave opslag på hjemmesiden tager tid og billeder fylder og plads på websiten koster penge.
På Flickr er der en 1 Terrabyte gratis og man kan lægge billeder ind i absolut højformat, klikke med musen på billedet og zoome og panorere rundt på billedet og se detaljer.
Det er nemt og overskuelig at lægge billeder på og finde dem igen.

Opfølgning på en føjtetur
Nu har vi f.eks været på en 5 dages tur rundt i landet og de 1400 billeder er lagt op og nu kommer så det som JEG synes er spændende og det er at finde historien om og bag det sted vi har været og måske finde gamle billeder fra det samme sted.
Alt det er jeg i fuld gang med. Vidste du f.eks at hvorfor øen Svinø fik det navn?....Nej nej, det er ikke fordi der ligger en nudistcampingplads...(som Ams og jeg iøvrigt besøgte i vores unge dage :) nej det skyldes at der igennem mange hundreder år har udspillet sig de samme scener med Marsvin, som man ser det med grindedrabene på Færøerne.
Se nogle af de billeder jeg fandt: SVINØ
Så kommer problemet ..hvad skal man give hende i fødselsdagsgav
nu da hun har solgt min bil og jeg ikke er ret go til at strikke ^^
..jeg kan jo nok ikke slippe afsted med at gøre som om jeg har glemt det...
Skamrose hendes røv?...ahhh den har jeg brugt for mange gange....

02-06-2015

Om 2 dage så er konen:

Kvinde Emeritus

..og jeg glæder mig meget til at hun er herhjemme, jeg har SÅ mange ting der skal laves og det er jeg sikker på hun er helt vild med :)
DEN NÆSTSIDSTE DAG

Kirstine - som Annie-Mari har oplært til at være den nye "Fru Skrap" havde denne flotte buket med og et dejligt personligt kort, som mine kone var meget glad for og det var tydeligt at det var en personlig hilsen der varmede.
Konen siger at hun er sikker på at Kirstine, der stadig er ung, har alt det der skal til for at blive den nye Fru Skrap i Økonomiafdelingen.

Afdelingen havde valgt at lægge frokosten på restauranten i Marselisborg Lystbådehavn hvor den stod på Stjerneskud.

Imorgen er det så Brunch, taler osv.
Grubbe vind- og vandmølle
04-06-2015

Så er jeg klar til at byde konen velkommen hjem til hendes otium :) (besynderligt ord-lidt skræmmende ik?)
Vi var drejet af for at se Grubbe Vindmølle (erkender at jeg havde ikke læst godt nok på lektien hjemmefra da der jo også var en stor flot vandmølle)
Møllen var lukket men vi fik nogle flotte billeder og kørte ud på vejen og satte kurs mod Arreskov Slot men vi var kun kommet 100 meter, så kom der en ældre herre nede i vejkrydset og han lignede helt klart en der gerne ville snakke, jeg stoppede og rullede vinduet ned og sagde:
Meget flot mølle, men den er ikke åben.
Nej, sagde han det er den kun første mandag i måneden.
Intresserer i jer for møller?
spurgte han så
Ja det gør vi da, svarede jeg.
Så kør rundt om hjørnet og hold der, sagde han
Det var midt i et uoverskueligt sving og vejen var smal, så da han kom ned spurgte jeg om jeg ikke skulle holde på gårdspladsen men det var fint der hvor vi holdt sagde han og bad os komme med.
Jeg skal lige låse bilen
sagde jeg
Det bruger vi ikke herude der er ingen der stjæler
sagde han

Og der lå Grubbe vandmølle så meget flot og har vi erfaret senere, restaureret for 2 millioner i 2009 og bliver stadig løbende vedligeholdt af møllens venner.

Niels Erik Jervelund, som han hed, viste og snakkede og fortalte og havde vi ikke protesteret så var han gået igang med at starte vandmøllen så vi kunne se den køre rundt....det syntes vi var lidt for meget.

Prøv og kom med her, sagde han og viste os ind i privaten

CHOCK OG FORBLØFFELSE !!!!!
VI VAR RØGET IND I EN TIDSLOMME - VI VAR TILBAGE I 1950-60 - UTROLIGT

Han viste fra den ene stue til den anden og snakkede (jeg havde spurgt om lov til tage billeder da vi kom ind i privaten)
Oppe i den fine stue med alt sølvtøjet liggende fremme bad han os om at vente, han skulle hente en scrapbog. !!!!  Det kalder vi tillid :)

Senere fortsatte vi ud i haven hvor der gik et par PÅFUGLE men de var hurtigere inde i buskene end jeg var med kameraet.
Efter mere rundvisning var det tid til at sige tak til Niels Erik for en spændende oplevelse.
Jeg ventede og ventede og ventede
Jeg ville lave en film hvor hun kom kørende ind på gårdspladsen FOR sidste gang fra arbejde men efter at havde siddet klar med kameraet i 20 min..taget flere prøvefilm ville jeg lige gå ind og se hvad klokken var......og så grrrrrrrrrrrrrrrrr..var hun allerede inde på gårdspladsen og hun var ikke modtagelig for at tage et års arbejde mere eller bakke tilbage og tage en tur mere men det var nu også ok.
Dejligt at se hende  så glad over at hun nu skulle nyde sit otium.
AMS siger tak til Mia og Martin for den flotte buket
Fra Ringgården var der et Skagen Ur
og så var der blomster, chokolade, bluser etc.

VELKOMMEN "HJEM" KÆRE KONE

Bo ringede, han var græsenkemand, og spurgte om han måtte komme og lave grill-mad. Det måtte han naturligvis gerne, selv om vi havde lagt det grilleri på hylden for snart 6-7 år siden da ungerne flyttede hjemmefra.
Moderen fik instrukser om hvad der skulle købes ind..........OG...så så vi noget vi ikke havde set før herhjemme, altså ud over at putte nogle stænger spaghetti i vand og koge dem..........Knægten stod i køkkenet, passede gril og det smagte fremragende.
Kartoffelsalat lavet med nye kartofler og lavet uden alt det mayonaise og så grillet Rib-steaks
Da vi skulle handle ind til BO`s grillparty var vi på en lille føjtetur og kom forbi TROLDERIK der lige er blevet stillet op på Langelinie-pladsen nede ved havnen. Han er lavet af genbrugsmaterialer og man manglede at montere gyngen han skal holde.
Se flere billeder på FLICKR uden Bibliotek. Horsens
En dejlig føjtetur onsdag d. 10 juni, se meget mere på FLIKCR

Min føjtetur med 3 kvinder d. 13 juni 2015
Renvasket bil, meget udførlige kørelsbeskrivelser både på papir og lagt på Tablet, intet burde kunne gå galt
De 3 kvinder, Emma, Elsebeth og Annie-Mari skulle nu vise om de i fællesskab kunne løfte opgaven som Co-Drivers på en stor føjtetur. Allerede da vi nåede Hornslet og skulle finde Krogsbæk ødekirke gik det galt. De 3 kvinder pjevrede i munden på hinanden. Efter vi endelig havde været ved kirketomten skulle vi finde Rosenholm Slot 6 km derfra og det burde være en overkommelig opgave med 3 kvinder og udførlig manual +Google-kort på I-Phone +GPS men efter at have kørt rundt en lille time og 3 gange var vendt tilbage til den lille landsby Mygind bad jeg dem om at finde Auning......og sådan fortsatte turen stort set hele vejen rundt (så langt som vi nåede)
Kvinderne klagede over at det gik for hurtigt (jeg kan jo ikke sidde og vente i flere minutter fordi der skal tages et snapshot (ved de mon hvad det betyder) ud af vinduet. Der skulle vel ikke være problemer i at banke forbi med 100 og så stadig få et godt billede af en kirke ud af sidevinduet.
Da vi så nåede frem til Fjellerup Strand gik der camping og sommerferie i den. Efter at vi havde sagt --iihhh---næææe og åhhh over at se indkørslen til en campingplads kom vi til et fiskehus ...DER skulle vi ind og med flagrende arme og hår og småpludrende forsvandt de 2 af kvinderne ind i fiskehandlen og kom tilbage med de der sædvanlig fedtede poser fra en fiskehandel og påstod at vi skulle sidde her ved bænken og spise og kigge ud over vandet (som om man aldrig før havde kigget ud over noget vand..det ser jo stort set ens ud)
Røget makrel i 3 varianter havde de købt og så blev der rodet i bagagerummet ..Egekildevand, kold..fint...hvor er bestik og  hvidvin spurgte jeg og tilføjede at en Chadonny ville være fint..........men go-daw dooo..spise med fingrene og så vand i plastikkrus der iøvrgt fløj ned af bordet hele tiden.
Turen gik videre til Bønnerup hvor der både er strand og en fiskerihavn og helt ude på spidsen af den står der 5 store vindmøller og hvad gør man ikke for at fornøje de 3 kvinder ombord....man finder da en lille betonsti der går langs med molekanten på havnen derud og så er det bare Merceren i drev derud af......i guuuuder et hylen og jamren.
Da vi kom der ud var der heldigvis en stor måge der havde fanget en skrubbe det syntes de var spændende og glemte alt om at vi skulle tilbage igen.
På vej mod Bønnerup Strand  kunne jeg heldigvis huske en smutvej i hovedet og det blev ned gennem en skov med en masse runde skilte med en bil og en motorcykel hvor nogen knægte havde muntret sig med at sætte en streg ned over.
De fortalte at de som ungmøer havde siddet her og spist røget makrel...de kunne så ikke helt blive enig om hvilken side af huset det var og det er jo en væsentlig detalje
Dejligt hus - ikke? og sådan en skovvej der kan Hansen slet ikke stå for den skal udforskes, skilte eller ej.
Den hedder - KÆRVEJEN og går gennem Nederskoven på den øverste top af Djursland og der er den ene perle efter den anden ind gennem skoven.
Det betød også at vi kom "baglæns" ind til Meilgård Slot og fik set ting vi ellers ikke ville have set.
Sådan ser traktorer ud i Bønnerup....bop bop..de har ikke helt styr på det med ror og rat
Nu skal de 3 kvinder have ros
Herfra og til RIMNÆS ..et af de smukkeste steder på norddjurs, diverse kirker til Sostrup Slot da kørte det planmæssigt. Nonnerne har jo forladt Sostrup og der var nu adgang til det hele
Vi skulle nu ud til kysten af Batterivej......og så...!!
Bevares !! der er da meget pænt derude men hvad nytter det når kortene de 3 damer bruger er 7-8 år gamle og den vej vi skulle køre langs stranden er ædt op af røde myrer.

De næste stop ved Stensmark Gods og Fornæs Fyr gik helt planmæssig men da der kun er èn vej er det jo også stort set umulig at fare vild.

Vi hoppede Grenå over, den må vente til en anden føjtetur hvor der er solskin.
Det lykkedes dem IKKE at finde hverken Katholm Slot eller Hessel Gods
De 3 kalkbrænderovne ved Birkesig fandt de efter 2 forsøg heller ikke.
Rugård Slot
var næste destination.


Ved Rugård Slot er der dømt Skridt ! men selv med 3 kvinder ombord så skal det vist ikke tages bogstaveligt.

At deres ænder vælge at lande og sidde oppe på træer hvor toppen er skåret af, selv om de har dejlig dam og meget flot andehus skal man vist heller ikke lægge så meget i.
Til slut lokkede de 3 kvinder mig ud på denne vej, den skulle efter sigende gå 12 kilometer langs stranden ned til sydspidsen af Djursland. At kalde den en markvej havde nok været mere rammende og da himmel og hav efterhånden stod i et fik jeg dem overbevist om at det nok var bedst at køre hjem..............
OG selv om vi intet kunne se så pludrede hønsene om at det havde været en dejlig udflugt :)
Følg med på FLICKR hvor billeder fra turen med eventuelle kommentarer løbende lægges op.
RETTELSER
I forbindelse med min reportage om min føjtetur med 3 kvinder er der kommet nogle klager, som kræver at de bliver nævnt og kommenteret.

1. Det anføres fra kvindernes side at da det er mig der har planlagt turen er jeg også ansvarlig for at ruten følges.
Svar: Ja der er jo ikke andre der planlægger man flagrer rundt som høns og hvorfor tror de man har co-drivers?

2. Kvinderne anfører at mange gange uden varsel smider Merceren ind i et skarp ventre-eller højsving og så forlader ruten.
Svar: Det erkender jeg men havde jeg ikke gjort det så var vi jo gået glip af meget.
Lidt sladder

Så ringede der en dame og tilbød AMS et job i en boligforening i HOBRO !!!

HO DO WÆT I HOBRO?

Hun takkede pænt nej tak.

----


3. Kvinderne anfører at det netop er alle mine svinkeærinder der får tidsplanen til atskride og det gør det svært at komme tilbage på ruten.
Svar: ja ja, skal vi ikke snakke om noget andet.

4. Kvinderne anfører også at det ikke er dem "der skal gå til" føjtning men derimod mig der skal "gå til" planlægning, eftersom den tur jeg havde lavet midst tager 3 dage.
Svar: Nu smides der med sten hva?

5. Kvinderne anfører også at jeg havde glemt mange spændende ting og steder på turen, når nu vi var der.
Svar: Erkender der var nogle svipser men nu har jeg lagt nogle foto fra nettet på af det jeg har glemt så kan i jo glo på dem.
HÆVN--he he

Jeg havde ellers besluttet ikke at nævne det men når det nu skal være.
På et tidspunkt passerer vi en mandlig cykelrytter....GO RØV!! lød det så ovre fra Elsebeth ^^
Det ledte jo tankerne tilbage på farmor, da mormor holdt fødselsdag på Kreta, da sad vi ved at fiskermarked og så på folkelivet og så kom der en stor mand i beskidt "Onslow-undetrtrøje" forbi...."Det var et rigtigt mandfolk" røg det ud af farmor :)

Men det var ikke slut med det på vores føjtetur
Da vi kom hjem til Elsebeth og lige havde fået skænket et glas kold hvidvin sagde hun: "Jeg er våd i trussen, hva kan det nu skyldes?"
Jeg var lige ved at sige at vi da godt kunne køre hjem hvis hun skulle have noget ordnet men valgte den diplomatiske stil med at der var 3 muligheder og at jeg ville undlade at nævne den ene af dem.


Malerier

Ude hos Elsebeth hang der iøvrigt en række af mine malerier fra den naturalistiske periode.
Nedenstående er dog malet med spartel og Ams sagde at det var det første billede hun så mig male.

Men det var deligt at se de hang flot og Elsebeth var glad for dem.
Mit læserbrev i
Jyllands Posten
på valgdagen
18-06-2015

Vi skulle have været på ophold på Årøsund Badehotel men vi måtte aflyse grundet sygdom.
Nu håber vi kan lave turen en anden gang, der var så meget, specielt jeg gerne ville have set på egnen og vi havde en hel del aftaler med mennesker "fra dengang" jeg havde glædet mig til.
En slange der bare bliver længere og længere og tykkere jo mere man piller ved den , det kunne konen ikke stå for sådan en måtte hun simpelthen eje.
Vi var i Lidl og de havde "Støt hospitalsklovnene" dag og pigerne tog det med højt humør
Jeg har fået en kvinde mere med i bilen når vi skal på føjteture, hun hedder:
Trine Petrea Link
, i daglig tale Trine.
Trine er trådløs WiFi og kører på 3G nettet
Med 3-4 kvinder i bilen til at finde frem til næste distination burde der være en mulighed for at vi når frem.