Dalkilde Avis
TUSIND TAK
Til Anne, Bo, Mia og Martin for den suppriseparty i havde stablet på benene og tak for gaverne.
Maj 2014

"One day we will be living on this boat"
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
Riwer Kwai stemning i Vestbirk
Man er ved at fritlægge danmarks smukkeste jernbanebro som er fra 1899
04.05.2014
Stort tillykke til Mia med fødselsdagen
Der er nu 903 billeder i højopløsning
DALKILDEGAARD ER TIL SALG
Skulle du kende nogen der står og mangler en dejlig gård med 255 m2 beboelse med stort poolområde, 8 tdr. land, halvdelen gammel skov,  så er du velkommen til at kontakte os.
Læs mere her.
3 Verdensdele og et ocean

Mia og Martin er tilbage i København efter et ophold
down under der bragte dem rundt
på halvdelen af kloden.
Nu truer så hverdagen i danmark
igen og den kan man
jo passende starte med at
fejre fødselsdag.....
......OG MED NYT JOB !!!
Kæmpe knus og tillykke med
 begge dele fra os
SIDSTE DAG BOEDE VI I TRAVEMÜNDE

På billedet til venstre er det tronsalen i Schwerin. Den del af slottet der var åben var ren Torneroseslot og utroligt flot. På det lille billede er det udsigten fra vores suite på Speicher i Schwerin. Kanongodt hotel.
NYT BILLEDE I HALLÈN
Føjtetur på en mandag
Selv om man lige er kommet hjem fra 3 dage på Gl. Vraa Slot kan man jo lige godt smutte på en tur, når nu konen havde en feriedag mere og vejret det var godt.
Som vi skrev i Marts-udgaven af Dalkilde Avis ville vi følge fritlægningen af jernbanebroen ved Vestbirk, hvor den går over Gudenåen. Det har kastet en række billeder og en video af som du kan se ved at klikke på  ---->>>>>> DETTE LINK

 Vi havde en fantastisk nytårsaften på Hjerting Badehotel
SMÅ KLIP FRA ET LIV
Jeg tilfører jævnligt nye, så der nu er oppe på 508
Annie-Mari og Kajs hjemmeside hvor vil fortælle lidt om hvad vi har gang i og vores om vores rejser
Ejer Bavnehøj. Det blev også til en tur på danmarks højeste punkt, som de praler med på en sten ved foden af tårnet. På grund af det fantastiske vejr fik vi billeder og en 360 graders video af en 1/5 del af danmark i et hug, klik på .....>>>>>>> DETTE LINK
Den blev dræbt af myrer !!
1. Maj ..Nix....Føjtedag..så må de andre fløjte
Dalkilde Skov
30.04.14
Lidt billeder fra vores skov den sidste dag i april
KLIK HER FOR AT SE
BAGKÆR MØLLE - Det var første stop et utroligt smukt sted som ligger 1 kilometer fra Egebjerg men som jeg tror de færste aner eksisterer. Man skal ind af en lille snoet markvej fra Gedved siden og dernede i en lille dal i "de schwieziske alper" ligger Bagkær Mølle og Rugballegård.
Vi kunne allerede sidste år se at det lakkede mod enden for dette birketræ. Vi havde året før ikke været opmærksom og fået sprøjtet rundt om birketræerne for myrer og de elsker simpelthen birketræer. Der var en hel 2 sporet motorvej af myrer op i træet og ned igen.

Nu er skaden så sket og så kommer det næste, at få den fældet uden at vælte laden også.
GO VÆRKSTEDSHUMOR

Mange bruger rigtig mange penge på at lave flotte broer over deres vandløb, som f.eks ved Bagkær Mølle men lidt længere fremme mødte vi en der havde "opgivet kampen" ....og er det ikke bare herligt :)
Bemærk katten !
2. maj ..ny føjtedag
Konen havde besluttet at motionere kreditkortet på strøget, så Se & Hør var beskæftiget, og det gav mig en time fri og jeg kørter ned til KLONDYKE på sydhavnen, havde faktisk aldrig været på "søsiden" af klondyke.

En tidslomme

Bygningsmyndigheder der havde givet op

Rå charme

men først af alt HUMOR !!!

og de mennesker jeg talte med havde en herlig humor.
Gravhøje kan pludselig blive meget fotogene når der placeres nogen rapsmarker omkring dem
Turen gik videre forbi Tolstrup Mølle og til Serritslevgård
Konen havde været nede på strøget og motionere kreditkortet og jeg havde føjtet rundt nede på Klondyke og så var vi ude i Liedl og derefter ned på Hansted Hovedgård og hente øko-æg og øko-porrer.
Vi kørte ind af "bagvejen" og der er en lille sø med gæs. Der er ovre i konens side af bilen og så skulle hun tage billede.
Først røg der en gås op og hun trykkede bare...nul brugbar billede. Så røg hele flokken op og hun fyrede bare af..........OKAYYYYY indrømmet det blev rigtig godt og det er faktisk ikke første gang hun skyder rigtig gode billeder over fra hendes side af bilen.....selv om det holder hårdt for Hansen at indrømme det...:)
Turen fortsatte igennem meget flotte forårsscenarier som alle kan ses når jeg får lavet hele føjteturen.
Vi kom så forbi Ålkær Gods, pakket ind i flotte rapsmarker og satte så kursen mod vort mål
Klondyke visdom
Så blev det alligvel forår..muumms!
Uldrupgården er et schæferi - et bygningsanlæg opført til et større fårehold. Ordet kender man også fra schæferhund, der egentlig er en fårehund. Den firfløjede gård med fritliggende bygninger er af en holstensk type, som er ualmindelig i Danmark. Den er opført i begyndelsen af 1800-tallet af grev Henrik Reventlow, der var ejer 1802-38. Reventlow ejede også den nærliggende herregård, Åkær. Han var yngste søn af Ditlev Reventlow, kendt som Christian den Syvendes opdrager. Faderens hovedbesiddelse var herregården Altenhof ved Eckernförde, og det var byggeskikken fra hertugdømmerne, sønnen overførte til Danmark.
Delvist offentligt tilgængelig Byggeår: 1802
TAK, for en hyggelig sludder med jer 2, den bekræfter mig i at der er steder endnu hvor verden ikke er gået helt alave.

Se resten af billeder fra Klondyke på Flickr på forsiden
Meget mere om gården i beskrivelsen af vores "føjtetur" 1. maj 2014
Woooowwwwwwwwwww
Jeg røg tilfældigt ind på denne side og zoomede ind og så ser jeg at der er gjort et fund her.
18 stykker flintebloke, økser og potteskår og 1 stykke der er fredet og som ligger på Vejle Museum.
Fundet er dateret til 3950 - 1701 før kristus.
Næste føjtetur går til Vejle....vi skal sgu ned og se "vores" ting og hvad det er :)

09.05.14 - Stor service og sommerdæk på, indkøb som sluttede med øko-æg nede på Hansted Hovedgård som er meget flot indrammet, selv i regnvejr........og så hjem til vores egne "dyr". Fru Rådyr blev roligt stående og kiggede på vores fotografering
Jeg har fået brev fra Museumsinspektøren fra Vejle omkring vores stenalderfund. Jeg lægger det snart ind på Dalkildegård siden.....en ting jeg faldt over der var fundet nogen af, skulle jeg lige undersøge nærmere.

KOGESTENNår fatter stenaldermand kom hjem med et nedlagt dyr, så stod den naturligvis på frisk kød stegt på grilspyd over bålet men der skulle jo også gemmes forråd til vinteren og når der ikke var jagtlykke. Derfor skar man kødet op i tynde strimler og hængte det til tørre så højt oppe at hundene ikke kunne nå det.
Når så tiden kom til at det skulle spises så lagde man kogestenene ind i bålet og i en hulning i jorden lagde man skindet fra et dyr, hældte kød, vand og forskellige krydderurter i og så lagde man de varme kogesten ned i og bandt skindet sammen så "der var låg på" når man kogte kødet.

Da jeg fortalte Ams det sagde hun: "De var nu ikke så dumme dengang"
(Oversættelse: Du skal trække dem i håret ellers bliver de fyldt op med sand)  :)
Kobbertyve ???
Det er nemmere at få kodeordret til Fort Knox i Texas end at komme igennem til en ansvarlig for hovedgasledningen op gennem jylland hos DONG for at høre om han mangler noget kobber.
HANSEN har igen haft læserbrev i Jyllands Posten (15-05-2014)
18.05.14........Vi havde besøg af en rappe-duck
Konen har indført en ny forordning her i huset !!
Den går ud på at jeg skal have vasket op FØR hun kommer hjem. Derfor har jeg konstrueret denne seddel jeg kan hænge op på yderdøren lige før hun kommer hjem.
20.05.14 VILDT SYRET !!
Vi var ovre i Gedved og hente benzin til Tøffe og handle lidt.... "skal vi køre hjem af bagvejen?" spurgte jeg..og det gjorde vi så.
Den gamle del af Gedved er "meget brugt" men pludselig ser man dette.

Karl-Marx-Strasse...
og Dannebrog vejer på en stang der i toppen har..hammer og segl !!!

Vi så flere underlige, flotte og mærkelige ting...
Klik ind på Flickr på forsiden og se på de sidste 3 albums.
Jeg var oppe i et hjørne af grunden hvor der er mange år siden jeg har været, det var iøvrigt heroppe Olsen havde sin faste sti over til Sorthøjskoven og at nogen så bygger en 4-sporet vej var ikke noget han tog notits af.
Tilbage ved gården er der fuld gang i blomsterriet
Jeg fik konen hjem i et stykke og uden skader iår, efter Ringgårdens årlige overlevesdag som iår var henlagt til dejlige Alrø som vi jo besøgte sidste år
DENGANG OG NU
1988
2014
FØJTETUR 23.05.14
Jeg var mange steder i Horsens jeg aldrig har været, bl. a - Det Gule Pakhus - som nok må siges at være et af de mere syrede steder i byen.

Gå ind på FLICKR på forsiden og se resten billederne fra min føjtetur...klik på mappen med Horsens billeder.
Fik jeg fortalt at vi havde fået året første nye kartofler?

..og at det var med stegt flæsk og sillesovs til.

MUUuuuuuuuuuummmmmmmmmms !!!
Vi var oppe og stemme og på vejen hjem slog vi et slag forbi den lukkede del af Rådvedvej hvor Damgård og et gammelt kampesten/bindingsværkshus ligger.
Damgård, hvor Runes forældre boede er blevet til motorcykler og Dorte`s...ja ja..BB.......og det gamle kampestenshus er blevet skæmmet af en hensynløs restaurering
Vi har lige bestilt værelse på de 2 hoteller her til en 3 dages føjtetur  :)
....turen inkluderer en dobbeltfødselsdag i Kbh og det vil vi glæde os til
Konen føjtede inde i byen og så kunne jeg jo køre ud og se på kunst...........Prof. Bjørn Nørgårds flotte "Trappe" foran Kunstmuseet..Nørgård-ham med Gobelinerne. Se meget mere på Flickr
Jeg var også forbi den privale Sct. Ibsskole der har et meget flot gavlmaleri