VORES SKIB

"One day we will be living in a boat like this"
HOME              COME ON BOARD             THE JOURNEY                 NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
NOVEMBER 2010
Vagge er død
Min bedste skole-og ungdomskammerat "Vagge" - Vagn Olsen er død han blev kun 60 år
Efter 10 måneders kamp måtte han give op overfor kræften. Ams og jeg sender varme tanker til Åse og børnene - det er sgu for tidligt at skulle afsted.
Vagge var nærmest født i en lastbil og hans arbejdsplads blev de europæiske landeveje. Jeg husker første gang han besøgte os her på gården ( i lastbil) da var han ikke sikker på at han kunne vende hernede så derfor bakkede han den enorme trucker hele vejen herned. :)
På første billede Vagge og Åse til undgomsfest på Solbækgård, hvor Åse en tid var ung pige i huset hos os (han havde nu scoret Åse inden) - hun var køwenhavner - og på det andet ses de til vores bryllup.
4-5 klasse fra Øsby skole
Vagge står nr. 4 i midterste række fra venstre.
Jeg står som nr. 8 og lige bag mig står min bror Knud der døde som ung.

Kaj, Reimo (en Finne, der var flyttet til Flovt. Vi spillede fodbold med ham) og Vagge
Efterårets smukke farver præger starten på november
Operation mårjagt
Nu skal det være, den ballademager og terrorist skal fanges. En ting er at den larmer men den ødelægger isoleringen og den slæber døde dyr op på loftet og ud i skunken. Vi har en gang tidligere haft fælde op, en vi lånte hos Iver nede i Kæret, og da fangede vi først 3 af vores små ungkatte :) men 4. gang var lykkens gang og nu står den udstoppet nede på Ivers skab.
Men nu har vi selv købt en fælde og nu går jagten ind.
Loven siger at man skal sætte den ud igen.
Nu er spørgsmålet så hvor vi skal køre hen og sætte den ud. Ams foreslog at vi kørte op og se om Mosters sommerhus havde det godt. ;)
Operation mosegrisejagt
Så er det nu der skal jagtes mosegrise og der er masser af dem. Det er et meget stort dyr, dens gange er så store at man kan stikke en arm ind i dem og så formerer de sig helt enormt 7-8 kuld om året.
Jeg "fodrer" dem med majs med gift på da mosegrise jo er vegetarer.
Jeg kører rundt med Tøffe og klipper et spor og kan så sem om de søger ind i det hvor jeg har slået, da de går efter rødderne fra nyslået græs.
Bag ved gården har der været så mange at der er totalt undermineret så man synker i når man går der.

Den første fangst blev naboens kat, som nogen måske kan se så bærer den anerne efter vores legendariske kat - Musti
Anden fangst blev også en kat. Dennegang en sort/hvid som jeg mener er Sørens, nu håber vi så på at det er måren imorgen.
Tågen er smuk men også farlig (når man skal på vejene)

Madlavning
Man kan ikke sparke sig frem for madlavningsprogrammer i TV.
Mad med Price og hjemme hos etc.

Det er klart at den slags gør at en masser melder sig til madlavningskurser og det er jo også fint så man kan lære hvordan man gør.

Frisk kylling - ja naturligvis og så er der det med tilberedningen kig med her.

Æggekage - ja men..


Hvad er dette?

Nogle vil måske sige en skøjtenøgle som man brugte i gamle dage til at spænde skøjterne på sine skistøvler med.
Men NEJ - det er en nøgle til at udlufte sin varmtvandsbeholder.
Forunderligt !!

Vi købte jo et nyt 40" TV og var noget skuffede over kvaliteteten og talte med ViaSat og da sagde at man mod 29kr ekstra om måneden kunne få en ny HD box og det gav fantastisk TV + en masse nye HD kanaler.
AND
Mind yndlingssvigerdatter og min søn var på besøg og det var hygsomt - vi fik and.
Det var ikke den tradionelle men stegt som vildt og så kan man diskutere om det er bedre, vi savnede vist alle duften af and.
..forunderligt fortsat
Når Bo er på besøg så løber fjernbetjeningen hen og hopper op i hans hånd (sidst var det grunden til at vi måtte ud og købe nyt TV) - men vi sad i køkkenet og det TV kører på en stueantenne, vi har forsøgt med en lille sender fra stuen men det virkede ikke ret godt, så vi har kun de 5 kanaler derude man kan se over en stueantenne.
Bo sidder så og trykker
og er pludselig inde på TV3 og hopper videre til TV1000 ..........STOP -hvad sker der råbte jeg. De kanaler kan man da ikke se herude. Ja det kan du du da se du kan, kom det tørt fra pædagogen.
Det endte med at han måtte op på badelandet ovenpå og se om man også kunne se det der - og det kunne man !
Ikke alene kunne man se næsten alle kanalerne (28 - på den i stuen er der 85) men man kunne også skifte individuelt på de enkelte TV - det skulle man have haft da ungerne boede hjemme
Vi har 40 års jubilæum næste år
Hvad er nu det? - Jo vi blev forlovet d. 27 feb. 1971 (gift 12½ år senere)
Så kunne man jo leje Hansted Forsamlingshus og få suppe steg og is men det er ikke liiiiige vores stil - DERFOR

Vil vi invitere vores børn på en ferie sydpå.
Nu skal vi så først finde ud hvor vi skal hen og hvornår?
Vi talte om det med Heidi og Bo da de var ude og spise Donald Duck og vi blev enige om at vi på HISTORY laver en side med forslag som man så kan kommentere.
Hvor skal vi hen du?
Det kan blive småt for enhver
Jeg faldt over nogle små søde 10x10 cm lærreder med ramme og så skulle det prøves.
Så skal man male med læserbriller ^^
Det første billede kan ses her.
Mortens aften
Vi fik jo and forleden da de unge mennesker var på besøg så vi grisser nok bare lidt iaften.
Iøvrigt så er det oprindelig gås man spiste Mortens Aften.
Den mest berømte Martinslegende er uden tvivl den, der handler om, hvordan han fik sit embede som biskopDen meget hellige - men også ydmyge - Sankt Martin var ikke interesseret i denne forfremmelse, og da man kom for at overdrage ham værdigheden, skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene begyndte at gække og larme, blev han opdaget, hevet frem - og tvunget til at blive biskop. Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at dekretere en straf over de irriterende gæs, nemlig at man hvert år den 11. november skulle dræbe og spise dem.Når man vælter skorstene skal man sikre sig at de falder den rigtige vej.
Mini ferie

Min yndlingskone vil på 3 dages Wellness ferie i Tyskland.

Dejligt førsteklasses hotel beliggende midt i den smukke hollandsk inspirerede by Friedrichstadt, med gavlhuse og kanaler

Hotel Aquarium
Reperation af afløbsrør i bryggers

Ham wws manden havde lavet noget "lort" - røret oppe fra badeland kunne ikke nå ned i afløbsrøret med det resultat at der stank af kloak hvergang vi havde været i badelandet.

Nu skulle det så være men alle der har prøvet at save et hul med  i en plade med en boremaskine - UDEN at du kan styre den med boret i midten ved at den hopper rundt og sparker og er meget agressiv.
Første gang ramte jeg skævt på hullet ....:(

..og det efter at have knoklet den op igennem 22 millimeter spånplade !!! den tømrer har ikke fedtet med materialerne.
2 gang fik jeg så rettet hullet op så det passede og kunne få rør på.
Jeg vil nu ned og hente planche til at afslutte hullet med.
Spændende luftfoto frigivet af Nationalmuseet

Det drejer sig bl.a om det tysk Luftwaffes luftfoto af hele landet fra 1944 og senere englændernes. Billederne fra dengang er i forbavsende god kvalitet og man kan som med Google Earth zoome ind  på et sted men her kan man så skifte mellem årstallene på det poågældende sted.
Jeg har naturligvis kigget på vores gård.

Dalkildegård var 4-længet mindst frem til 1965
Jeg har også gået og undret mig over de store kampestene i den side af gårdspladsen, de var voldsomt store til at være havemur og det har da også været fundamentet til den fløj der nu er rykket ned.

Daglejerhus eller fodermesterbolig
Ca. 20 meter inde i skoven mod nord har der ligget et hus. Der var engang en gammel mand der kom forbi han fortalte at han havde tjent her på gården i 1932. Han boede i et lille rum derovre hvor vi nu har værksted, det var ved siden af hestestalden- men han sagde at der var en stor kartoffelkælder derinde i skoven. Nedgangen til den kan stadig ses der hvor man drejer ind i gårdspladsen og der har altså også ligget et hus som man også kan se rester af fundamenterne fra.

Efter den store brand
På det nederste billede til højre fra 1990 kan man se brandtomten fra den store lade der brændte en dag vi var i Århus.
Som det fremgår af billedet ligger resterne af de sammenstyrtede tage, da de jo altid har så travlt med at slukke og ikke tænker på at der skal ryddes op det sammen filtrede morage af blikplader og halvbrændt tømmer.
På den store del af laden var der eternittag på og brandfolkene sagde at de bare havde kunnet køre efter lyden. Det kunne høres helt inde i Horsens når pladen sprang.

Dalkildegård på Historysiden
Jeg laver en side med alle de fotos jeg har og lægger ind på Historysiden under afsnittet DalkildegårdNovembervejr kan også være flot
Så var der tid til at skære lidt af den evigt voksende terasse igen
Miniferien er bestilt og nu vil vi så ned og lade os forkæle nogle dage.
Konen siger der bliver ingen pakkekalender til mig
Kat i fælden
Så var der en kat i fælden igen og det er ikke en jeg har set før men den gik med halsbånd
Se mere på History-siden
Ja, det var en kvinde - blondine :)
Mia og Martin var hjemme på besøg
Der skal Jens og Bentes billede hænge.

Placeringen er vigtig og vi nåede frem til at 44 cm fra loftet var den korrekte høje.

Tak for en hyggelig aften.
" FORHJULET ER BRÆKKET AF ! "

Det var meldingen fra konen da hun ringede hjem igår ope fra motorvejen. Jeg sagde også til hende at hun skulle gå godt inde i siden når hun gik hjem - nej pjat, Vejhjælp hentede hende og jeg var så nede og hente hende i Horsens.
Det ser ud til at være det nederste ophæng der er knækket - tyder på at man er kørt i et hul i vejen.
Jeg havde ellers lige bestilt tid til at hun skulle ned og have vinterdæk på men nu blev det sgu en større sag - godt det ikke var vej til tyskland om 14 dage.
Det blev også vinter

Jeg har virkelig svært ved at se hvor den globale opvarmning er. Jeg håber virkelig ikke at vi skal have en vinter som sidste år igen hvor man er sneet inde i flere måneder.
27 november
Så ramte vinteren - smuk men skide bøvlet
Jeg var så heldig - forudseende at bestille olie, der efter trusler, blev leveret igår (vi havde kun 100 ltr tilbage) for nu går det nok længe inden de vil køre herned igen.
Vi venter med at bestille Søren til at rydde til imorgen aften eller mandag morgen.
Det påståes at det vil vare i 14 dage, så vores wellnesstur til tyskland bliver på snekæder.
Er der ikke noget med at man har et princip om at forureneren skal rydde op?

Kan han så komme igang.


Så blev der er et par små billeder færdige - og dem er jeg meget godt tilfreds med.
Jeg blev også færdig med et stykke lokumskunst