VORES SKIB

Nytårsaften på Hjerting Badehotel og lidt føjteri i marsken
August 2013
"One day we will be living on this boat"
HOME              COME ON BOARD             VORES BLOG                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              COME ON BOARD             VORES BLOG                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
Nytårsaften 2013-14

Vi havde iår valgt Hjerting Badehotel der ligger på Strandpromenaden nord for Esbjerg.
Hotellet levede til fulde op til vore forventninger og vi kan varmt anbefale det.
Fra hotellet er der udsigt op i Ho bugten, over til Skallingen, ud over Vesterhavet, til Fanø og ind til Esbjerg. Det var blevet overskyet da vi kom men 1- nytårsdag fik vi hele udsigten.
LINK TIL DE STEDER VE BESØGTE PÅ VORES MINIFERIE 26-29 AUGUST 2013
Vores mini-ferie kom til at strække sig over 4 dage. Klik på link ovenfor til de byer vi besøgte på turen.
Hvordan kommer vi til at bo? - får vi et godt bord? - det er nogle af de ting man altid spørger sig selv om når man er på vej til et nyt sted.
Man kan kun holde af den gamle badehotel-stil med bl.a badekar med løvefødder
Vi vidste at vi skulle bo i en af de 3 suiter men ikke at vi fik den store i midten med som de eneste, en altan hvor vi kunne nyde udsigten
...og jo. vi fik "naturligvis"  det bedste bord i restauranten
Erik og Marianne havde afsat et par timer til at komme og hilse godt nytår.
Restaurantchefen ville ikke have "fremmede" løbende :) men så fik vi lov til at servere kaffe og kage for dem ude i den hyggelige Lobby. Vi havde et par hyggelige timer sammen hvor vi jo naturligvis snakkede om vores forfløjne unger der fejrede nytåret i Litauen !!!  og vi var da også lige oppe og se på suiten.
Trappen op til vores suite som Ams allerede havde bekymringer om hvordan hun fik mig opad igen om natten.
Badehotel-stilen er gennemført i alle detaljer og man følte sig godt tilpas.
Mørket var ved at sænke sig over Hjerting og det var tid til at tænke på at klæde om.
TV stationerne havde taget opstilling på Amalienborg Slotsplads, personalet var ved at skænke champagnen og vi havde luret at skulle man have en siddeplads under den timelange seance ved en af de 2 storskærme skulle man ned i god tid. Der var 3 stole ved vort bord og et par der kom sent stod og kiggede sig omkring. Ams spurgte om de ikke ville sidde hos os. Det ville de gerne og fandt en stol mere.........Da vi senere kom ind til spisningen viste det sig at det par kom til at sidde til den ene side af os ...det var da lidt pudsigt :)
PROGRAMMET
Kl. 17.30
Velkomst i Stranpavillionen ved hotelejer Peter Petersen. Aftenens menu og vine præsenteres og det samme gør kokkene og tjenerne.
Der skåles i Blanquette de Limoux fra Frankrig.
Vi ser dronningens nytårstale og bagefter rejser alle sig og synger med på kongesang og nationalsang.
Dørene til hotellet låses.
Nytårsfesten fejres i Gammel Sal
Til venstre menuen
Der var vinmenu og i modsætning til Glücksburg så behøvede man ikke at bede om at få skænket op, der var hele tiden noget i glasset og frisk isvand blev der også båret ind i stride strømme....

.....at de så ikke kunne finde ud af hvad jeg hedder er noget andet ^^

Men konen var klar.
Den 5-retters menu med overraskelser voksede til en 7 retters. En af de ting der blev småfniset lidt af ved præsentationen var at han ville servere en småfræk citronfromage - men kig lige på den på billedet tilhøjre.
Ud over et se lidt fræk ud så smagte den himmelsk og den ungarnske dessertvin som de også havde fremhævet var et af højdepunkterne i en fremragende middag, hvor selv Hansen måtte indrømme at kammusling er en meget delikat spise.
På den anden side havde vi et bord med fynboer, den ene han var socialdemokratisk byrådspolitiker der efter 25 år ikke havde fået genvalg, så hans sidste arbejdsdag sluttede kl. 12.00......han måtte iøvrigt stå på mål for en del godmodig drilleri.
.....og så var det iøvrigt tid til at få tændt op under den gamle juke-box.
Hansen var iøvrigt heller ikke længere helt kababel til at tage foto

Vi fik skålet nytår og kysset og vi havde husket at sende nytårshilsen til Mia og Martin kl.11.00 da de jo var en time forud og socialdomkraten kom over og skålede godt nytår.

Et bord ved siden af tilkaldte mig da de hele aftenen havde disktuteret om hvad jeg lavede....jeg kunne så meddele at jeg var Menneske Emeritus....."hvordan bliver man det?" spurgte hun så....Jo det beslutter man sig til og så skal man have en kone med et godt job ....store øjne !!!......"Guuuud, sagde hun, vi var sikre på at du var restauratør"...jamen hvorfor da det? spurgte jeg...."jo du tager billeder af maden" sagde hun så.

og så var det blevet 2014 og der var natmad kl. 2.00 - Fanø Slagterens pølsebord.

God nat og godt nytår