FORSIDEN  -  23 APRIL  -  24 APRIL  -  25 APRIL  -  SLOTTET  -  VORES VÆRELSER  -  WHOOOO
Påsken 2014
Gl. Vraa Slothotel
Vores apriltur var iår henlagt til det nordjydske. Slottet omtales første gang i 1300 tallet og er i 1500 tallet en af de store hovedgårde. Det ældste af bygninger er fra 1500 tallet men der er markante om-og tilbygninger i 17-og 1800 tallet.
I 1624 blev den købt Hans Lindenov, der ejede 100.000 tønder land. Han var Chr. 4`s  fortolige og giftede sig med Statholder Rantzous datter og for tro tjerneste gav kongen ham følgende len: Dragsholm, Hammershus, Tranekær og Kalundborg. han var den største jordbesidder nogensinde i landet, efter ham fulgte dygtige og mindre dygtige.
Slottet har naturligvis spøgelser: Grev Holck der kører ind over vindbroen og forstyrrer om natten, Engkegrevinde Dorethe der vandrer i gangene om natten og leder efter sit barn der druknede i voldgraven,  og så var der noget med 2 hunde, den ene i riddersalen og den anden udenfor, muret inde og man kan høre deres glammen om natten.
Man fortalte os at bøgetræet midt i slotsgården skulle være nordjyllands ældste træ, man kunne dog ikke sætte  årstal på men det kan man vel finde et sted. Den gamle bøg var lige begyndt at springe ud da vi var der.