En indkøbstur..........
Når man som jeg kun kommer op over bakken og ud i verden èn gang om ugen er ugens højdepunkt når vi skal ud og købe og som tillægsgevinst får jeg lov til at styre både Mercer og indkøbsvogn.
Nu tænker nogen måske ...købe ind bop bop...men det er faktisk ikke så nemt som det lyder der er en hel masse ting jeg skal gøre i den rigtige måde og en hel masse ting jeg ikke må gøre.
Vi handler i LIDL (billedet til højre) og vi skal parkere til højre for rampen ned til butikken.

Grunden til at vi handler i LIDL er bl.a at de har gode varer, stor åben og lys butik, bake off (baggrundsbillede) og nogle flere ting jeg skal komme til.
Så er jeg klar !
Det betyder jeg har mellem 5 og 10 min til at bade og få tøj på.

Først plejer turen at gå til Nørretorv hvor hun er inde og købe ugens ration af medicin til mig og jeg sidder så ude i bilen og ser på verden.

Så sydpå i byen til Lidl og ind på "vores" parkeringsplads og ned og få fat i en indkøbsvogn.

Så går vi ind, de 2 første gange går vi forbi og så ned af 3 gang. Over på "min" side er der vin og det må jeg heldigvis få lov til at købe. Australsk hvidvin, spansk rødvin og rosè fra sydafrika.
Grunden til at at jeg har det for mig selv er muligvis at ovre på "hendes" side starter de endeløse rækker af kasser med "ting man ikke anede man havde brug for".

For et par år siden var jeg kaldt til samtale og fik at vide at hun ikke gad have mig med ud og handle mere og måske ville handle med moster fordi jeg ikke duede til at ose og ødelagde det hele.
Jeg har nu lært at istedet for junk siger jeg næeee og istedet for, hvad fanden skal vi med den, så siger nu, ja-man ved jo aldrig om man fik brug for det en dag. Istedet for hæslig farve siger jeg, ja det er da ikke en farve man ser hver dag....etc.

Færdig med den gang drejer vi til venstre og jeg kigger op af de 2 gange jeg aldrig har fået lov til at komme op af, så lyder det...Hvad skal du derop efter der ikke noget vi skal have!....Gad vide hvad der er deroppe?....det fik mig til at tænke på engang da ungerne var små og jeg kom ud i køkkenet, da havde Bo skubbet en stol hen til køkkenbordet og gik og dinglede rundt på køkkenbordet og var ved at åbne det ene overskab...det var i det Ams havde alt det til bageri, mørk chokolade, krymmel og rosiner etc.....Hvad laver du knægt?, sagde jeg og greb fat i ham lige før han røg ud over kanten da skabslågen han holdt i gik op.
Jeg skulle bare se hvad der var i det spændende skab !!!! lød det fra Bo.

Er du faldet i staver lød det og jeg måtte videre. Jeg skal nu gå ned af den ene side med grønt og hun den anden. I min side er der frugt og den slags og det er ok da det jo er mig der spiser det og grøntsager ovre hos hende. GRIB lyder det og så er det enten at gribe eller dukke sig for så kommer der et hvidkålshoved eller lignende.

Færdig med grønt kommer vi ned til første frysedisk men jeg skal ovre på min side sikre forsyning af knækbrød, toast etc.
Så lyder det...Hvad kunne du tænke dig at spise den næste uge?
Jeg ved godt det er ikke noget jeg skal svare på og drister jeg mig alligvel til at sige f.eks Brændende kærlighed eller hjemmelavede toast, så får jeg at vide at det fik jeg i sidste uge.

Så kommer vi ned til den store Bake-off og der har Hansen tiltusket sig at han kan få 3 af deres hjemmelavede pølsebrød, så må hun gerne få osteboller.

Videre til økologisk køddisk. Jeg har nogle gange fortsat lige ud til køledisken med pålæg etc. men så lyder der en skarp stemme...Er det meningen jeg selv skal bære det rundt i forretningen, du har og følge med.

Lige her bliver det så kompliceret. Køledisk med afskåret, ost og andre mælkeprodukter. Disk med dybfrost og så starter der her endnu en af disse "Det du ikke anede du havde brug for".......og det er ofte også her folk står og snakker, så det er med at holde tungen lige i munden. Jeg husker endnu dengang en nydelig ældre dame spurgte om hjælp....phew ha da da blev hansen sat på plads...Pist du så er det videre med dig, lød det.

Oppe midt på er der 2 muligheder og jeg har det altid med at vælge forkert, fordi jeg skal lige om og ned til køledisken med juice, de sælger danmarks bedste juice, den er på flaske.

Men alting får en ende og det gør ugens indkøb også og så op til kassen. Hælde varer på og ned og klar til at tage imod igen.
Bon checkes og så må jeg køre ud og op og fylde det i merceren.
Her sker der så noget pudsigt, så tager hun vognen og kører den ned på plads.Så går det sydpå igen, næste stop er Hanstedgård. Den gamle kongegård ligger lige syd for Egebjerg.

Der skal der købes landæg, kartofler og æbler

Det er iøvrigt også der vi køber vores juletræ


Sidste stop på turen er indkøbscentret i Egebjerg


Det første sted vi skal ind i er Fakta, der køber vi ost, de har altid tilbud på Mammenost og det samme gælder Mou supper.
Vi køber også mælk her fordi Lidl ikke sælger mælk med skruelåg


Derefter skal vi ind i Kagehuset og have deres "Danmarksmester brød"
Mette der er bagersvend havde vundet DM med et brød der smager fantastisk og for det meste er det taget lige ud af ovnen.

Så går turen hjem og så åbner vi bagerummet og så siger vi næsten i munden på hinanden....."Hvormange er det som der bor her?"