Dalkilde Avis
TUSIND TAK
Til Anne, Bo, Mia og Martin for den suppriseparty i havde stablet på benene og tak for gaverne.
August 2014

"One day we will be living on this boat"
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              HANSEN`S CORNER            VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
Så er det plukke vilde blommer tid
De gamle rodformerede kræger, spillinger, blommesorter og mirabeller har tidligere har førhen været meget udbredte. Men i dag ses de sjældent, og derfor foregår der et arbejde med at indsamle, opformere og bevare dem for eftertiden.
Kræger og spilling
Der er måske ikke så mange, som ved, hvad kræger og spilling er. Førhen var de meget almindelige i læhegn både i marken og omkring bygninger. Navnlig i den sydlige del af landet var de ret udbredte. Fælles for dem er, at de sætter rodskud, og det er via disse rodskud, at træerne er blevet spredt fra gård til gård.

Kræger er små, som regel mørkeblå blommer. Mange kræger er noget bitre i smagen, men det forsvinder, når de bliver kogt til grød, marmelade, eller hvad de nu er anvendt til. Der findes også kræger, som ikke er bitre, men derimod med en sødme og aroma, der kan være på højde med de blommer, vi i dag dyrker i haverne. KILDE: Havenyt.dk
Der er nu 903 billeder i højopløsning
Klik på billedet og følg vores projekt med at renovere bad og walk-in.
Begge dele er meget retro og tilbage fra 1969. Da vi flyttede ind i 1985 døbte vi rummet med hylder uden låger og med spejl og pusleplads for Påklædningsværelset....walk-in closet var ikke opfundet endnu.
Senere blev det omdøbt til "BO`s rum", jeg ved ikke hvad han lavede derinde for det kan da ikke have været det store vægspejl?, men fakta var at han tilbragte meget af sin ungdom derude.

TANKER
Et par år senere kom Mia så og spurgte om hun måtte få et stort spejl, hun havde kun sådan et lille 10x15 cm spejl på værelset. Ja, selvfølgelig måtte hun da det og så var vi ude og købe et spejl i fuld størrelse til hende.

FLERE TANKER
Det fik mig til at tænke på at da vi i vores unge dage boede i Klostergade i Århus, da havde vi naturligvis ikke badeværelse det foregik i køkkenet men der havde Ams kun sådan et lille 10x15 cm spejl og det sagde jeg så til hende og så sagde hun:
"Der kan du se hvor ondt jeg har haft det"
....og nu sidder Hansen så med 40 års dårlig samvittighed
DALKILDEGAARD ER TIL SALG
Skulle du kende nogen der står og mangler en dejlig gård med 255 m2 beboelse med stort poolområde, 8 tdr. land, halvdelen gammel skov,  så er du velkommen til at kontakte os.
Læs mere her.
Vi har alle 3 sorter oppe markerne. De blå kræger er ikke modne endnu. Da vi flyttede herned plantede vi forskellige frugttræer men dem nedlagde rådyrene hurtigt. Men det er nu også meget hyggeligt at gå ud og plukke vilde blommer.
SIDSTE DAG BOEDE VI I TRAVEMÜNDE

På billedet til venstre er det tronsalen i Schwerin. Den del af slottet der var åben var ren Torneroseslot og utroligt flot. På det lille billede er det udsigten fra vores suite på Speicher i Schwerin. Kanongodt hotel.
NYT BILLEDE I HALLÈN
Snegle, snegle og kølle
Samtidig med at vi er fuld gang med slibe, pudse, høvle, male og jeg skal komme efter dig havde konen tid til et SNEGLEPROJEKT
Jeg fulgte spændt med og det endte da også med "smagkage" og hun påstår alle EU direktiver er overholdt...og så var der en variant mere med ost som endte med at blive en del af aftensmaden der bestod af en club-sanvich med kylling og tomat.
..OG bemærk den kølle hun står med, så kan jeg måske ånde lidt lettet op !

 Vi havde en fantastisk nytårsaften på Hjerting Badehotel
SMÅ KLIP FRA ET LIV
Jeg tilfører jævnligt nye, så der nu er oppe på 508
Annie-Mari og Kajs hjemmeside hvor vil fortælle lidt om hvad vi har gang i og vores om vores rejser
Vores køkken-TV tager pis på os !!!

Det var begyndt ar få sort skærm sommetider og opdateringer etc hjalp ikke. Forleden dag var der bare ikke noget at gøre sort skærm med lyd på og det selv om den stod flere timer og kørte.

Vi skulle ned og hente diverse bygge ting og havde set et Tv hos El-giganten og det var vi så inde og se på men det havde de ikke her i Horsens, så det skal man også huske at se efter.
Videre til Bilka men de solgte stort set ikke små TV...vores er 26" og vi kunne godt presse et 28" ind, da det jo skal kunne drejes mellem køkken og spiseafdelingen og vi ville ikke helt ned i en 24ér.
Da vi kom hjem gik vi på nettet og det endte med at vi fandt et hos El-Gigantgen der kun solgtes i deres netbutik. det var en 32" men rammen var så tynd at den kun var 4-5 cm bredere end det vi har. Vi blev enige om at købe det og Ams skulle bestille og jeg gik ned i køkkenet og tændte for TV for jeg kunne da om ikke andet "høre nyhederne".....og så var der sgu billede på!!!...STOP råbte jeg til Ams inden hun nåede at trykke køb.

Igår var det så galt igen og så gik den ikke længere så bestilte vi nyt TV.

idag d. 31...nu er der billeder på igen og har været det hele dagen og imorgen kommer vores nye TV !!!!!!

...men på den anden side så er walk-in closet hernede som jo renoveres stort set det eneste rum vi ikke har TV i, så kan det flytte derind og sidde og tage pis på sig selv !!
Grunden til at jeg havde malet et 2 tal på døren var at så kunne Hansen finde ud af den rigtige dør når han skulle ud på toilettet på baggangen.
AMS siger at helikopteren bliver aldrig solgt
Knap var den første hylde sat op i walk-in closet før Ams`s stråhat havde invaderet hylden :)
La Rambla i Barcelona. Her nyder Mia og Martin en ferieuge før de skal videre rundt i verden
Historien fortsætter !!!

Pludselig siger AMS "Der kommer en voldsom stor firhjulstrækker ind i gårdspladsen".
Jeg gik ud og kunne se det var Mogensen oppe fra Stenkjær der har udviklet sig til en af de helt store gårde i området med 5 gårde under sig og egen produktion af grovfoderpiller.
Hans kone har siddet i Horsens byråd i en årerække og han kunne fortælle at han havde fundet dette TV ude i hans redskabsrum, ikke fordi han ikke kunne bruge det men der stod jo på det at det var til os.
Jeg spurgte om de havde afleveret det ude på gården hos ham men han havde overladt tømmerne til sine sønner og boede nu hernede på Lundumhedevej i nr. 26 og det er faktisk en lille kilometer herfra, vi fik en hyggelig sludder og et TV..........men det andet kører stadig upåklageligt.

"Hvad bliver det næste med det TV?" sagde jeg til AMS
, altså ud over at vi skal have købt en adapter der passer til vores vægbeslag.

Nye problemer
Vi kører jo Boxer i køkken og badeværelse og der fulgte også en kortdapter med men det kræver altså det helt store ledvogterbevis at montere den. så foreløbig står det smart Tv ovre i hjørnet....og vi ser TV på det andet, der nu kører helt upåklageligt.
Ams overvejer om hun kan få klistret en GPS på ungerne uden de opdager det :)
NEJ, der er kun vand i glasset
Dette er en af de utallige muligheder der tilbydes på nettet.

Her kan man fortælle sin livshistorie. lægge billeder på og til sidst så lægger programmet musik og garnerer med med verdenshistoriske billeder der refererer til de begivenheder og årstal du lægger ind.
Så er det bare at trykke på Play og lad filmen køre og se dit eget liv lagt ind i et historisk kontex. Der er kun et minus, det er et engelsk program og indtil nu er dens database kun med engelske stednavne og den reagerer derfor kun på datoer. Byen Flovt som jeg er født i ville den ikke kendes ved og det er jo flovt.
Ayyyyyyaahaaa
Før i tiden startede enhver ung kvindes liv med en kommode ...idag er det iPhone
FOR SYRET !!!
Først var det TVèt der lukkede ned og da vi så købte nyt, som stadig står ude i hjørnet, så virkede den igen.....
--nu er det så WC èt der ikke har virket i flere måneder og igår sagde jeg til den "Nu bliver du snart smidt ud, hvadenten du er retro eller i modefarve.......
...idag virkede den så igen.
09-08-2014

Nye Bambier
Rådyrene besluttede at lave nye bambier lige hernede foran. Klik på billedet og se den film vi optog.
08.08 - Jeg havde været nede på Horsens Sygehus til røntgenundersøgelse (skal iøvrigt til Vejle til MR-scanning næste uge) da vi på vejen hjem så denne Ayaaahaa stå i vejsiden lige efter Hovedgård krydset. Vi kørte ind til siden, da vi måtte have et billede af den og fik da også en hyggelig snak med dens ejer der var med i et veteranløb men den gamle Ford`s tændspole havde fået hedeslag, der var vædske i tændspolen dengang.
Da vi kørte ind til Horsens igen en time senere havde dne åbenbart fået det bedre da den var kørt igen.
Konen påstår at dette ender med at blive et vitrineskab.
Det skal så ud og stå i hendes nyrenoverede walk-in closet
Jens og Kaj er blevet enige om at vi ikke vil lave noget mere.
Hvis vi ikke laver noget får vi udskæld

Laver vi noget for vi udskæld for at vi ikke gør det som de synes det skal gøres

Når vi har lavet noget så får vi udskæld for at det ikke er godt nok

Så vi strejker !!!

Nede i forhallen på Horsens Sygehus hænger dette herlige maleri. Mogens Zieler boede det meste af sit liv ude i Sondrup bakker som vi botaniserede i sidste sommer. Jeg var på jagt efter efter "den sorte kat" i hans billede, som han altid gemte et eller andet sted og det vakte de frivillige`s interesse, de  sidder lige foran billedet og de er nu beskæftiget de næste mange dage, for da jeg da jeg kom læste jeg at dette var et af de få billeder han ikke malede en kat på. :)
 
Fra Kunsthistorie.dk
I 1971-72 malede Mogens Zieler et vægmaleri på Horsens Sygehus.

Maleriet er et 200 x 471 cm. stort oliemaleri på lærred, der var klæbet op på væggen i personalekantinen. Maleriet hang i et mørkt lavloftet hjørne af kantinen, hvor det slet ikke kom til sin ret.
omgivelser.
I forbindelse med en større ombygning i 2004 ønskede man at flytte maleriet til en ny forhal på hospitalet, idet man her ville kunne give kunstværket nogle lyse og mere luftige rammer
Ams`s arbejdsliv startede tidligt

Ifølge hende selv blev hun og hendes søster holdt som slaver i familiens kolonihave i Risskov.

Dalkilde Avis har ved ihærdigt research opsporet et foto der kan dokumentere dette børneslavearbejde.

Alle internationale konventioner er brudt
Kunne have været Mia`s walk-in
Jeg kender en der har en brugt ferie billigt til salg
Jeg ved godt det først er imorgen men det har nu aldrig skadet at være
i god tid - så KLIK på billedet og vær med til at fejre Ams
Vi er ikke helt færdige men det hjælper da på det.

Vi skal have det sidste el lavet.
Gulvet skal males sidste gang
og hun  skal have sit sidste sidde-skuffedario ind


OBS: Du kan stadig klikke på billedet øverst i højre kolonne
og se hele forløbet og også når vi er helt færdig, hvor vi vil holde et lille party derude.


Normalt har vi kun råen gående med sin bambi hernede foran men igår kom den her flok forbi, det har nok været nogle "indvandrere" :)

Utroligt hvad de sælger i byggemarkeder
MØGVEJR !!!
Èn gang mere..........
Jeg troede jeg var færdig da jeg havde malet 2. gang og lavede en lille video, du kan se på Flickr sammen med alle de andre billeder........men jeg må erkende at det gulv skal have en 3. gang for at blive superflot.

Problemet med det maling der, glans 90, er at det tager 4-5 dage før det er hærdet af så man kan gå på det og male næste gang.
19.08.14
Fik kort idag.
Det var fra Mia og Martin og de fortæller at de har det godt i Barcelona og har oplevet en masse.
Dejligt at høre det har det godt :)

Hva siger du!..har de været hjemme i en uge !?

nå men derfor er det nu alligvel rart at høre at de har det godt.
20.08.14
Jeg har et større læserbrev i Jyllands Posten idag omkring de danske mediers ensidige dækning af den ulykkelige men tilsyneladende evige konflikt mellem muslimer og jøder.

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT LÆSE HELE LÆSERBREVET

Gør han det?

Klik på billedet og se en video med hvad der sker når Hansen og ham den anden går alene rundt derhjemme
Torsdag d. 21 august fejrede Boligforeningen Ringgården konens 40 års jubilæum med en middag i en af deres festlokaler.

Se flere billeder fra jubilæet på dette link
Tak til Inger og Carl Oluf for at spændende kig på Hansted Mølle som de igennem en årerække har lagt megen tid og penge i at restaurere så den idag er fuld funktionsdygtig.

Jeg fik taget en masse billeder som jeg først skal have bearbejdet.
KLIK PÅ BILLEDET OG FÅ ET SMUGKIG AF HVAD DET VAR VI NEDE OG SE I HANSTED


Inger havde også fundet flere billeder frem fra hendes til herude på Dalkildegård som jeg skal have scannet og så bliver de lagt ind på siden.

Sådan så havebassinet ud i 50èrne :)

Det er med forbehold det kaldes færdig

idet Inger og Carl Oluf ikke har læst korrektur
og de har sikkert en del kommentarer der skal
ændres eller tilføjes
Her kan du se Hansted Mølle
i web-site format   >>>>>>>>>>>>>>>
27 august 2014

TILLYKKE TIL OS SELV MED BRYLLUPSDAGEN

Ja, ja jeg ved godt der ligger nøgne kvinder på terassen men sådan gjorde man dengang til stor glæde for os mænd....og jeg tænkte at placerede jeg den hernede i bunden var der nok ingen der så den
Mostrene somrer på terassen på Erantisvænget 22 i Hørning. De der brune hynder havde vi selv lavet i Klostergade og der var stort set ikke det de ikke blev brugt til.