Dalkilde Avis

November 2013
Løssalg 4 kr.
TUSIND TAK
Til Anne, Bo, Mia og Martin for den suppriseparty i havde stablet på benene og tak for gaverne.
"One day we will be living on this boat"
HOME              COME ON BOARD             VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              COME ON BOARD             VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
Efterårsstormen oktober 2013
Som er af de få lande har vi ikke tradition for at give vores storme navne, så den må nøjes med at hedde ovenstående. I f.eks England og Sverige hed den Carmen og jeg synes det er helt fint at give den slags voldsomme og uberegnelige storme kvindenavne.
Der er nu 903 billeder i højopløsning
MINI WELLNESS FERIE
Konen trænger til nye wellness tøfler og så må vi jo tage på et ophold hvor man får den slags udleveret.
Valget faldt på Glücksburg Strandhotel og det giver jo også mulighed for at se hvor vores kongehus stammer fra og se det flotte vandslot der på dansk hedder Lyksborg Slot
DALKILDEGAARD ER TIL SALG
Skulle du kende nogen der står og mangler en dejlig gård med 255 m2 beboelse med stort poolområde, 8 tdr. land, halvdelen gammel skov,  så er du velkommen til at kontakte os.
Læs mere her.
WASA 30
Hansen, Hansen Jun, Olsen
SIDSTE DAG BOEDE VI I TRAVEMÜNDE

På billedet til venstre er det tronsalen i Schwerin. Den del af slottet der var åben var ren Torneroseslot og utroligt flot. På det lille billede er det udsigten fra vores suite på Speicher i Schwerin. Kanongodt hotel.
NYT BILLEDE I HALLÈN
Effektiv vindruesplukning

Stormen gjorde et stort indhug i vores vindruer men det var da heldigvis også den eneste skade vi fik denne gang. Det skal dog siges at jeg endnu ikke har været nede i skoven og se hvad skader der er sket der.
Men da skoven stort set kun er løvtræer så er der nok ikke sket noget. I stormen i 99 væltede der en masse store fyretræer men jeg kan da se at vores læbælter med store fyr er intakte.
Jeg har tit tænkt på hvor skovens små fugle gemmer sig i sådan et vejr, da ræven heldigere stillet.
SKAGEN
På besøg hos mosteren i sommerhuset, da det stadig var pænt gul.
SMÅ KLIP FRA ET LIV
Jeg tilfører jævnligt nye, så der nu er oppe på 508
BREAKING NEWS - Martin og Mia rejser til Auckland - New Sealand
Annie-Mari og Kajs hjemmeside hvor vil fortælle lidt om hvad vi har gang i og vores om vores rejser
HANSEN`S
CORNER
JAGTEN PÅ LILLE ROSENVOLD
Den som havde lejet Lille Rosenvold var Mostrenes Faster og Onkel Johs der havde Åboulevardens Produkt. Den findes ikke mere men man kan se hvordan det så ud i 60- 70èrne. Det blev iøvrigt flyttet længere ned mod havnen men måtte så flytte igen da Bilka blev bygget.
Hansen ser på livet med andre øjne og det er ikke udtryk for Dalkilde Avis`s journalistiske linie
Egebjergs fremragende drengehold
Træner Henrik
Jonas, Bo, Jacob og Casper R.
Casper Bo, Kirkegård, Morten og Nicky
Bygningen med savtakkerne er byens gamle brandstation, hvor Onkel Johs var frivillig brandmand
JULEGAVER TIL KONEN
Nu skal mange mænd snart til det igen, det der med at købe lingeri til konen og hvor man ikke kender størrelsen. Det har Triumph nu rodet bod på med et skema hvor man så bare skal sige navnet på den BH man vil købe.
Smart ikke?
01.11.13  Et par svinkærinder.............
Claus Cortsens Gård på Sundvej
Den nuværende bygning på Søndergade 10 er opført 1913 af textilfabrikant Claus Møller. Oprindelig lå her Claus Cortsens gård (opført 1718), som nu er genopført på Sundvej 9 i Horsens. På Sønder gade 10 ligger idag Bytorv Horsens
Ams på stensætningen i Årøsund havn
Mine forældre boede ca. 25 år i Årøsund.

Årøsund Badehotel - tidligere Færgegård.

Færgegården, der ligger tæt ved vandet, har huset mange prominente personer, der har ventet på at kunne blive færget tilbage til Fyn, ikke mindst en lang række konger. Også H.C. Andersen skriver i sine rejsedagbøger, at han har overnattet i Årøsund [2]. Christian 4 ville i slutningen af 1500-tallet bygge et skib i Haderslev, men en tilsandet fjord gjorde, at skibet i stedet byggedes i Årøsund [3].
Byens vartegn er fyrtårnet på Årøsund Havn. Det nuværende fyrtårn blev bygget under den tyske besættelse af Sønderjylland 1864-1920, men allerede i 1777 oprettes det første fyrtårn i Årøsund
WOOOOO
Den ville jeg godt have i min WOOO-samling.
Det gule bindingsværkspakhus på hjørnet af Åboulevarden og Badstuestræde er opført omkring 1760 og dets gavl rakte helt ud til kajen i den gamle åhavn.
UTROLIGT !!!

Nu har den forulykkede bil ligger der i over 3 uger og den er for længst plyndret for højtalere, hjul, viskere, pærer....alt af værdi.

Bilen har måske været stjålet og uden forsikring og så er der ingen vil betale for at få den fjernet.

Bilen ligger på Skanderborgvej, ca 1 km fra Horsens
Horsens Industrimuseum var leverandør af en WOOO
02.11.13 - Konen skulle til frisør og så kunne jeg jo køre lidt rundt i byen og skyde et par billeder.
Jeg kørte op til "Hotellet" som idag hedder FÆNGSLET. Jeg var derinde og tage nogle billeder og kørte så rundt om  det og nede foran hvor man kan se hele fængslet tårne sig op ser jeg pludselig dette skilt !!
GO HUMOR HORSENS!!!
- Man havde efterlignet Hollywoods legendariske skilt.
Mine forældre fejrede deres Diamantbryllup på Årøsund Badehotel, med Hilsen fra Dronningen og med Borgmesteren Jens Christian Gjesing fra Haderslev på besøg med borgmesterkæde og det hele.
Jeg ville gerne lave noget om mine forældre ikke bare her fra Årøsund men også fra fødegården, Solbækgård, men min storebror mener åbenbart at han har eneret på alle familiens gamle billeder.
BILJAGT !!!!!
Jeg var også på havnen og blev del af en biljagt som inkluderede 7-8 biler !!!!!

Man jagtede en rød VW Transit med blå døre og sorte bagskærme
Men sådan er min familie slet ikke...eller er de??!!
Jeg havde godt set nogle biler køre stærkt rundt nede på havnen men hva fanden det sker jo med de unge mennesker men så blev jeg stoppet af en mand i 4 wheeler han sagde "Når du nu kører rundt hernede så skulle du vel ikke have set en VW transit, rød med blå døre og sorte bagskærme?"
Det havde jeg nu ikke og så fortalte han at for 3 uger siden havde fået stjålet den transit og for nogle timer siden var hans døtre på vej sydpå på motorvejen og mellem Horsens V og Horsens Syd afkørslen (pudsigt det er ud for os) havde de set bilen i nordgående retning og de ringede hjem til far der hoppede i bilen og kørte på ved Stilling og han havde ikke set bilen i det modgående spor så de var blevet enig om at den måtte være i Horsens området så venner og bekendte blev tilkaldt og så gik jagten og så havde de fået en besked om at en rød VW transit stod på havnen i Horens - (han pegede ned mod en bil bil man kun kunne se det røde tag af) men det var ikke den...og nu var han så begyndt at stoppe folk og spørge dem.
Jeg fotoède hans nummer og lovede at ringe hvis jeg så noget.
I Usserød tager de højde for alt
KVINDER !!!!!!!

Da Mosteren var hernede i forbindelse med jagten på Lille Rosenvold var vi efter vi havde fundet det lille søde bindværkshus på en tur rundt på resten af Juelsminde halvøen.

Da vi kom til KLAKRING, pegede jeg på et hus, og sagde at det havde været til salg i flere år og så vidt jeg huskede var det nu nedsat til 5.9 millioner.

Mosteren fremdrog I-Pad og mobil og andre elektroniske remedier med en række programmer der ifølge hende kunne fortælle hvilke huse der var til salg når man kørte forbi....kvinderne enedes så om at det nok var solgt.

Vedlagt udriv fra Horsens Posten fra denne uge.
Hansen som Dressman på havnen i årøsund
Der er nogen der skulle forbydes at drive forretning.
Byens vartegn - Fyrtårnet
FINT
SKAL
DET VÆRE

ÅRETS SPILLER  !!

Bo er kåret som Årets spiller på Torsteds Jyllands Serie hold.Hans træner udtalte ved prisoverrækkelsen ( jeg viser billede af Bo og pokalen når den kommer tilbage med hans navn på fra gravøren) at han havde aldrig mødt en spiller med så stort vinder-og fighterinstinkt.

Stort tillykke
fra Mor og Far.
Årøsund Badehotel har været lukket siden 1 okt. 2011
Jeg har her til vores mini-ferie fået lavet underbukser med mit monogram på.
I sommeren 1979 fik den lille havneby Aarøsund besøg af et tv-hold fra Danmarks Radio. Konseptet gik ud på at afdække det lille samfund hen over 4 årstider. Sommer, efterår, vinter og forår. Igennem 4 afsnit møder vi flere af byens beborer og følger dem tæt i deres beskæftigelser. Vi møder bl.a. brødrende Lund, Albert og Otto også kaldet "Æ Lunde". Man ser hvordan de sammen udgør et stærkt makkerpar når de til havns fanger fisk til den daglige indkomst. Derudover møder vi hotel ejeren, Bobby, som hvert år arranger og ligger lokaler til det traditionelle torskegilde. Aarøsund har altid været kendt for deres fiskeri, men sidst i 70'erne blev lovgivningen strammet op hvad angår fiskeri. Det truer byens primære erhverv, men de trofste og hårdt arbejdende fiskere forsætter ihærdigt deres arbjede på havet. Der skal mere end en lovgivning til at skræmme de stolte fiskere.
Hjemme igen fra en pragtfuld tur hvor vejret var med os alle dagene -  meget mere følger de kommende dage
Den første aften var jeg hurtig og fik nogle flotte billeder af hotellet i den sidste aftensol
Sådan bydes man velkommen på Strandhotel Glücksborg.
GO`MORGEN HANSEN !!! ...konen har allerede åbnet døren og er ude og se på verden, så du kan godt stå op.....sludder det er midt om natten...........OP med dig !!
...og kvinderne kan få massage med chokolade, der skal ikke mangle noget :)....hvordan man får det af igen ?---he-he !
Mit kamera har en funktion hvor man kan optage et billede som ovenstående. Man trykker og så flytter man langsomt kameraet fra venstre mod højre og så optager den selv 5 billeder og sætter dem sammen på det rigtige sted....lidt smart.
8. November 2013
Nu går den vilde GPS-skattejagt
Lige nu er der nu 10.492 skjulte skatte i Danmark. Ams tager sin mand med ud på skattejagt  på de danske landeveje for at finde nogle af dem. Se hvordan det går på vores side PÅ VEJEN IGEN på VORES REJSER.

Forhistorien var at vi skulle i Lidl og handle ind og jeg spurgte konen om hun ville med ud og se Bispegården og danmarks ældste kirke hvor knægten blev døbt.
Da vi havde set det så satte hun EMMA igang og så må man jo adlyde og startede jagten på den første SKAT.......vi nåede at være tæt på 2 skatte, uden at finde dem, men fik set en masse spændende steder. Jeg lægger det hele ind i løbet af Weekenden (hvis vi ikke skal ud på flere skattejagter)
Årets spiller 2013
Jeg lovede at vise Bo`s pokal som årets spiller
Her er den så og det var jo meget tidligt at Bo viste sine meget store evner i legen med læderkuglen.
Jeg har været ude og købe min egen julegave iår (den var på tilbud i Biltema)

Hva`fanden Hansen, skulle du ikke have sokker iår?
Nu skal du ikke blive næbbet doooo!

Hva`kan den?
Flyve din ånd !!!

Kan den ikke mer?
Jo den kan tage billeder og optage film.

Hvor vil du bruge den?
Når vi er ude på vores ture og der er et område eller nogen skrænter etc vi ikke kan  komme til.

Hvor højt kan den flyve?
50 meter.

Hvad så hvis bæstet styrter?
Der er tab i alle krige.
I anledning af at det er 25 år siden Matador blev udsendt for første gang har DR lagt alle 24 afsnit ud på deres hjemmeside så man frit kan se dem i streaming.
Der er nu meget hyggeligt i fred og ro og sidde og se dette stykke Danefæ igen.

SE DEM PÅ DETTE LINK


16.11.2013
Så er juletræet købt
Så behøver min datter ikke sidde og bide negle over om jeg nu husker det ;)
Det var iøvrigt billigere end sidste år, da gav vi 170,- og kun 130,- iår

Igår aftes fik vi igen en meget flot solnedgang (herunder)
Vi  er blevet bedt om at efterlyse denne mand, vi kan som hjælp vedlægge et billede af manden som barn.
We have been asked to call for this man we can to help attach a picture of the man as a child.
Vimse i luften for første gang
Konen har købt sin egen julegave

EN HØJTRYKSRENSER

Hun påstår hun vil vaske vinduer med den og det kan man da muligvis også bare man ikke gør det på de gamle vinduer med enkeltglas, da det gamle kit nok ikke vil synes godt om en gang damp.
Jeg fik strenge påbud om ikke at lægge billedet på hjemmesiden da vi begge var i nattøj/hjemmehyggetøj.
Vi har så indgået dette kompromis med et lille billede og en sort box.

Lad mig slå en ting fast:
DET ER FANEME SVÆRT AT STYRE EN HELIKOPTER

VIMSE fik nogle meget ublide landinger.
Vi skal også have kameraet sat op til at tage i den rette opløsning af billeder og kvalitet på video.

MEN SJOVT ER DET SGU !

(pist! Hansen var det ikke din julegave?.)
(Knyt sylten dooooo)
Ca. en kiliometer fra os fandt man denne jernalderlandsby med voldgrav og palisadehegn og der er opført en kopi på Hjerl Hede -- måske vi en gang skulle udforske begge steder.
HORSENS KUNSTMUSEUM har den største samling af BJØRN NØRGÅRD kunst, i ved ham med gobelinerne på Christiansborg, det må vi ind og se engang og så kan vi også tage ud og se på nogle af hans værker, som f.eks "RIV TEMPLET NED" foran Ikast kirke.
Gò tur Martin og pas på dig selv
Misundelig? mig?..naiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
SLUT MED GULE BILER
SLUT MED FOLKEVOGNE

Nu er det TUK TUK
Tuk Tuk giver ret til en lammer
OG
en GUL Tuk Tuk til en dobbelt lammer
Julegaven til Mia ?

Der er uanede muligheder for at opbevaring af sko med dette system og kan det så kombineres med et juletræ der kan stå hele året rundt må det være den perfekte gave,
Vores Dampbadekabine i badeværelsert er eksploderet - nærmere følger.