Dalkilde Avis

Februar 2014
August 2013
"One day we will be living on this boat"
HOME              DALKILDEGÅRD          VORES REJSER                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              COME ON BOARD             VORES BLOG                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
HOME              COME ON BOARD             VORES BLOG                NEWS                 ART-WORK                    HISTORY                CONTACT
8 Februar 2014

100 års dag

Min far, Mathias Hansen ville den dag have fyldt 100 år.

D. 29 oktober 2013 ville de have kunnet fejret Jernbryllup (70 år) men nåede da Diamantbryllup (60 år) og fik brev fra Regenten

Et bryllup der blev fejret på Årøsund Badehotel hvor borgmester Gjesing fra Haderslev mødte op med borgmesterkæde og det hele og holdt en tale og overrakte brevet fra Regenten.
27 Februar
Det er 43 år siden at Hansen måtte ned på knæ
LINK TIL DE STEDER VE BESØGTE PÅ VORES MINIFERIE 26-29 AUGUST 2013
Dalkilde Avis vil i februarnummeret sætte focus på vores "nabo" motorvejen og på DALKILDEGÅRD.
Vi har jo boet siden det var gøgen der kukkede derovre til nu hvor den passeres af 60.000 biler om dagen og vi vil også dukke ned i Dalkildegårds historie.
2 februar 2014
Tillykke til Erik
E45 og oppe til venstre kan man lige se Dalkildegård
Vores mini-ferie kom til at strække sig over 4 dage. Klik på link ovenfor til de byer vi besøgte på turen.
DALKILDEGÅRD
Hvor er dette?
Hvornår?
Hvad sker der?

Gården er bygget i 1872
Den blev bygget som en 3-længet gård.

Som hjælp kan der oplyses at bilen er en Buick Skylark 1966, 4 dørs sedan i den specielle version uden dørstolpe.

En så vigtig oplysning gør jo at man kan udelukke alt der ligger før 1966. På billedet til venstre er bilen anvendt som bryllupsbil og holder ude i Nevada-ørkenen (de er nok på vej tilbage fra Las Vegas men det har intet med ovenstående billede at gøre)......meeeen det har måske alligevel noget med ørken at gøre^¨


AMS siger det er ved As Vig og det har hun jo fuldstændig ret i, vi var der iøvrigt i efteråret.

MEN skal vi være rigtig pedantiske så er det faktisk KIRKHOLM STRANDBY og det kan man sepå kortet længere nede
Gården ses her på kortet fra 1874. Som man kan se så vejen forbi lige nede foran huset og den vej der idag går op til Lundumhedevej findes ikke. Vejen går ned om engen og op (den vej markvej findes stadig) og modsat går den ned til Krebshuset som også stadig ligger der.
Før 1871 hedder matriklen : 1A
På kortet fra 1871 skifter den til : 1G (som den også hedder idag)
Man kan se at der er en matrikel oppe ved Egebjerg By der også hedder A1 så måske er det en søn derfra der har fået denne del af jorden og har bygget sig en gård.
Gården har efter datidens forhold været en stor gård med ca 100 tønder land og intet tyder på at den har været Fæstegård under Hansted Gård som de fleste andre bondegårde var.

Jeg følger løbende op med mere og vil lægge det hele ind på det link i menuen der hedder: Dalkildegård

I 1932 bliver gården 4-længdet, idet nordfløjen bygges. I den var der hestestald, karlekammer og i det sidste rum var brønden, så man kunne stå indendørs og pumpe vand op til dyrene.

På dette luftfoto fra 1954 kan man se at der var 2 huse bag gården. Huset længst mod vest havde vi set fundamentet af men det andet vidste vi ikke, vi troede den trappeskakt der går ned, gik ned til en kartoffelkælder.
HVORNÅR?....HVAD SKER DER?...HVEM ER DET? ETC.
Jamen når nu søstrenes hukommelse er så dårlig så må jeg jo hjælpe dem lidt
KORTAL

Covi har lavet en ny side med kort fra 1954 til idag. Man kan så med en skyder se hvordan området udvikler sig, hvad der forsvinder og hvad der kommer til....ret sjov

Kortal kort
DALKILDEGÅRD

Mellem 1941 og 1951 får gården officielt navnet Dalkildegård da det på Geodætisk Instituts kort fra 1941 ikke fremgår men af det reviderede i 1951 er navnet skrevet.
Svaret var:

D.2. Olympiade ved Kirkholm Strandby - 1968
Den første blev holdt i 1967

Billedet hedder: Araberne ankommer

Personerne: Det er Onkel Hans -kendt som Is-Hans der åbner døren (han kørte altid i sådan nogen biler)
Den en kunnnne være Onkel Johs men det vil jeg overlade til søstrene
og så vil jeg indscanne alle billederne fra de 2 Olympiader og lave en side.2 Februar 2014
KYNDELMISSE

DET ER PANDEKAGENS DAG
Den næste er meget nem.....:)
JA, den var for nem. Det var udsigten fra stuevinduet i Ams`s barndomshjem i Otto Rudsgade i Århus og på skråfoto kan man se at det hus skam ligger der endnu.
BEMÆRK den flot klippede hæk lige foran huset, den er der endnu. Skam ingen grund til at ændre noget fordi det er 50 år gammelt. :)
Vi havde jo godt hørt at Rusland måske ikke på alle områder er oppe på vores niveau...meeeeen det her li godt growwww :)
Hvad med de serberne der brokkede sig over vores 4 stjernede hoteller under EM....
Jeg sad og læste om at man under en restaurering havde opdaget at Korsbrødegården i Nyborg var danmarks ældste middelalderhus og så kørte jeg lige en tur på Streetview for at kigge på det og kom på vejen op mod slottet forbi nogle gamle huse og dem mente jeg havde et foto af da vi for 30 år besøgte byen på en af vore bådferier.

MEN....jeg fandt billedet, det var bare ikke fra Nyborg.

Så kan jeg jo prøve om jeg kan finde ud af hvor dette er. ???
NUMMERPLADE !!!!!
Hansen fik lige et lyst øjeblik....

ahaaaaaa BM, det er Helsingør og den har vi jo også besøgt et par gange fra søsiden.
Så skal huset bare findes
Jo, det var der skam og det er blevet flot restaureret. Kommunen ejede den fredede bygning og den var meget forfalden og får 4 år siden udbød man den derfor til salg for 1 krone...men den gik ikke staten greb ind og pålagde kommunen at restaurere huset.

Husk det...Strandgade 27 i Helsingør hvis du er på de kanter, det er den sidste vej før man kommer op til Kronborg.
Ams var fremme med en teori omkring den bil..."hvad nu hvis det bare er en der er på besøg".....kvinder^^...så holder man vel ikke i den forkerte side.
I Strandgade 27 finder man Helsingørs ældste bindingsværkshus, som kan dateres tilbage til 1577. Som i de fleste andre huse i Strandgade har der også her været værtshus, nemlig "Peter i Ankerets datter"
BRUNDLUND SLOT er fra 1400 tallet og er idag kunstmuseum
Jeg faldt over det her sted til en 1-dages tur, måske kombineret med et besøg hos Fleeggård
Hansen spiller Broken Sword 5
Det er en helt ny fortsættelse af det gamle successpil, stadig holdt i samme streg men med langt bedre grafik men det er stadig George Stobbart and Nicole "Nico" Collard vi spiller og vi er stadig i Paris. Pragtfuld spil og fed nostalgi.
En Boxer-reklame har hærget den sidste tid...dejlig musik......kan man finde den?....ja her er den
...og oppe over skyerne er Mia og Martin også.
De er jo som bekendt på New Sealand.....meeeeeeen, så kunne man jo lige smutte over (3 timermed fly) og se på Australien (så er der nogen flere byer der kan få en nål på kortet derhjemme  :)

Tak for kort fra  fra jer to.

..og som vi kan se er i på besøg i Sidney med den berørmte opera yderst til højre på billedet og lige til venstre for den er den berømte bro der er rammen om verdens mest spetakulære nytårs-fyrværkeri.


Fandt et gammelt billede....hvor er det?
Det viste sig at være det gamle smukke Gildehus på torvet i Goslar.
Da det er i den sort/hvide tid og med et kig på bilmodellerne må jeg gå ud fra at jeg har været med mine forældre dernede...det husker jeg nu ikke men har iøvrigt ikke været der siden, selv om det i årtier var danskernes yndlingsferiemål.

Det gamle hus forestiller man sig må være fredet på alle mulige og umulige måder og på det øverste farvebillede kan man se at det er som på vores billede.
På billedet herunder kan man se det tilbage fra 1890.
2014 - SKANDALE -HVA FANDEN ER DET FOR EN GANG HÆRVÆRK !!!!
DE SKULLE FANEME HAVE SKÅRET KUGLERNE AF.